Amikor a blogomat indítottam az volt a célom, hogy betekintést nyújtsak a csoportom életébe, napi munkámba.
Segítséget adjak óvónőknek, akik még kezdők és szükségük van egy kis "mankóra", szülőknek, akik szívesen olvasnak nevelésről, problémákról, megoldási lehetőségekről.

Közben teltek az évek és 40 év után a pályám végéhez értem. A mozgalmas évek után nagy lett a „csend” körülöttem, annak ellenére, hogy továbbra is figyelemmel kísértem az óvodai élet változásait. Akkor határoztam el, hogy folytatom a blog írását és az évek alatt összegyűjtött tapasztalataimat, ötleteket megosztom az érdeklődőkkel.

Örülnék, ha a nézelődés mellett az észrevételeiteket is leírnátok.


Rendszeres olvasók

2009. júl. 15.

Az óvodai nevelés rendszere


Gyakran hallom ismerőseimtől, hogy milyen az én munkám, semmi mást nem kell csinálnom, csak játszani a gyerekekkel. Valóban, az én hivatásom gyönyörű! Akkor dolgozom jól, ha a gyermekek azt mondják otthon: "Ma is jót játszottunk az oviban". Az oktatási rendszer első lépcsőfoka az óvoda, meghatározott cél és feladatrendszerrel. Az életkori sajátosságokat figyelembe véve, játékos keretek között történik a gyermekek sokoldalú fejlesztése. Erről minden szülő tájékozódhat az Óvodai nevelés országos alapprogramjából, ill. óvodája Nevelési Programjából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...