Az oldalamon óvodával és az óvodás korú gyermekekkel kapcsolatos dolgokról, valamint a varrott játékok készítéséről olvashatsz. Legszívesebben Waldorf babákat, manókat, bábokat készítek.

Ajánlom az oldalam óvónőknek, akik még kezdők és szükségük van egy kis "mankóra".

Szülőknek, akik szívesen olvasnak nevelésről, problémákról, megoldási lehetőségekről, esetleg saját készítésű játékok varrására vállalkoznának gyermekük fejlődése érdekében.

Örülnék, ha a nézelődés mellett az észrevételeiteket is leírnátok.


Rendszeres olvasók

2011. okt. 27.

Csiga - ugróiskola
Nagymozgás, egyensúlyérzék, téri tájékozódás fejlesztésére kiválóan alkalmas  ez a játék. 

Szigetelő szalagból egy nagy csiga formát ragasztottunk a földre. A testét úgy osztottuk fel, hogy a gyerekek lába kényelmesen beleférjen. Lehet benne két lábon, egy lábon ugrálni oda és vissza, vagy csak végig futni rajta úgy, hogy minden négyzetbe belelépjenek. Ez a kicsiknek elegendő feladatnak bizonyult.

A nagyobbak már önállóan alkothattak szabályokat is a játékhoz (kreativitás fejlesztése). Először a hagyományos ugróiskola szabályai szerint  játszották. Aztán ugráltak benne, különböző szabályok szerint: kettőt előre, egyet hátra; oldalazva; féllábon stb.

A játék eredeti  szabályát is élvezték:
Az első indul féllábon ugrálva befelé, vonalra nem léphet. Amikor középre ér, leteheti a lábát, pihenhet, majd elindul visszafelé. Amikor kiér, háttal dobókockát dob. Ha beletalál valamelyik négyzetbe, az az ő háza lesz, amelyikbe csak ő léphet. Végül az győz, akinek a legtöbb háza van.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...