Az oldalamon óvodával és az óvodás korú gyermekekkel kapcsolatos dolgokról, valamint a varrott játékok készítéséről olvashatsz. Legszívesebben Waldorf babákat, manókat, bábokat készítek.

Ajánlom az oldalam óvónőknek, akik még kezdők és szükségük van egy kis "mankóra".

Szülőknek, akik szívesen olvasnak nevelésről, problémákról, megoldási lehetőségekről, esetleg saját készítésű játékok varrására vállalkoznának gyermekük fejlődése érdekében.

Örülnék, ha a nézelődés mellett az észrevételeiteket is leírnátok.


Rendszeres olvasók

2012. okt. 20.

Tök jó hét - keddA második nap tevékenységei: 
  • Természetesen képek, könyvek  nézegetése közben az időjárás változásai és a természetben észrevehető változások mindig szóba kerültek. A gyerekek többsége szereti a közös alkotásokat, főképp a szivacsnyomatos festést, amikor hárman-négyen együtt dolgoznak. Így születtek az őszi fák.

  • A kicsik pedig "gyártották" a tököket (különböző színnel felületfestés).
  • A nagyok a közös munka után krepp papírból készítettek tököket. Újságpapírt összegyűrtünk és becsomagoltuk narancs színű krepp papírba, zöld színnel pedig leveleket festettünk rájuk.

  • A gyerekek szülei folyamatosan hozták az oviba a különböző színű, formájú tököket. Mindegyiket jól megvizsgáltuk kívülről. Éppen ideje volt, hogy megnézzük a belsejét is! Felvágtunk egy kisebb tököt, kiszedtük a magokat és néhányat elültettünk. Hát, a felvágás nem sikerült valami jól, én biztos nem nyernék a tök faragó versenyen! Azonnal éreztük a tök jellegzetes illatát, amiért nem nagyon rajongtak! Volt orr húzogatás...!

  • A nap végén kisétáltunk a piacra. Na, nem tököt vettünk, hanem uborkát és répát - ezt választották a zöldségek közül. Ebéd után el is ropogtattuk, de maradt még másnapra is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...