Rendszeres olvasók

2012. okt. 23.

Tök jó hét - péntek


 Péntek, a Tök mulatság napja! Végre elérkezett, már nagyon várták a gyerekek!
Az utolsó délelőttre már csak a tökös süti elkészítése maradt. Pillanatok alatt elkészítettük a kavart tésztát. Főképp a kislányok segítettek, de néhány fiú is odamerészkedett az asztalhoz. Levittük a konyhába és vártuk, hogy megsüljön. Persze, meg is kóstoltuk, de azért hagytunk délutánra is!


Sütés után befejeztük a "Zöldséges könyvünket".

A tegnapi bábozás

Sütés

Egy kis kukoricát morzsoltunk a délutáni barkácsoláshoz, szalvétákat hajtogattunk. Készen álltunk a mulatságra!

A mulatságnak jól bevált forgatókönyve van. A szülők 1/2 4- re érkeznek az óvodába. Az apukák egy külön teremben tököt faragnak. Addig mi a gyerekekkel és  az anyukákkal  üveg mécseseket díszítünk és barkácsolgatunk, minden évben más apróságot, amit mindenki haza is vihet. 5 óra körül együtt megyünk ki az udvarra, elhelyezzük a mécseseket, majd kezdetét veszi az eredményhirdetés. Minden évben díjat kap legkisebb, a legfélelmetesebb, a legötletesebb, a legfurcsább, a legnagyobb alkotás. A legnagyobb tök tulajdonosa lesz a Tök király, gyermeke a Tök királyfi egy éven át.  
Az eredményhirdetés után vidám zenére mozoghatnak a gyerekek, szalmabálákon ugrálhatnak. Megvárjuk, míg teljesen besötétedik és együtt gyönyörködünk a mécsesek fényében.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...