Rendszeres olvasók

2013. febr. 19.

Farsang - díszítés


Hétfőre javult a helyzet, néhány gyermek meggyógyult, így a létszám 15-re emelkedett.
Folytattuk a díszítést a folyosón és a csoportszobában. Itthoni pakolgatás közben a kezembe akadt egy zacskó, telis-tele filteres teás zacskókkal. Lehet, hogy már kóros, amit én csinálok, mert semmit nem dobok ki (doboz, zacskó, papírhengerek...), talán jó lesz valamire barkácsoláshoz, játékhoz. A holmik pedig csak gyűlnek, gyűlnek és gyűlnek.....

A filteres zacskókat most eltüntettük, apró kis bohóc ujjbábok készültek belőlük. Nagyon egyszerű, hamar elkészült, a gyerekek hamar használatba vették, verseléshez és énekléshez, na és díszítéshez.
A tasakra kör formát ragasztottunk, megrajzoltuk az arcot, krepp papírból  apró golyókat gömbölyítettünk (finommotorika), amit az arc köré ragasztottunk. A tasak oldalát tűzőgéppel megerősítettük - pillanatok alatt elkészült és kezdődhetett a játék.





Hajtogatással is készültek bohócok. (Nem saját, ötlet innen) Na, ez már "nehezebb dió volt", de a nagyok megbirkóztak vele. Mi újságpapírból készítettük, jó színes!




Egy nagyon ügyes kezű kisfiú vastag kartonból készített egy óriás bohócot, ami előkelő helyre került a csoportban.




Most már teljes díszben várjuk a nagy mulatság napját.


Köszönöm, hogy leírod a véleményedet!

4 megjegyzés:

  1. Most mi betegedtünk meg, haton voltunk:(
    Nagyon szép a dekorácíó!

    VálaszTörlés
  2. Az sem jó, ha kevés gyerek van! Elég makacs ez a valami kb. két hét a teljes gyógyulás!
    Jobbulást nektek!

    VálaszTörlés
  3. A nagyobbik lánykám teafőzés után éppen erre hívta fel a figyelmet, hogy nem is lenne rossz ujjbábnak. Hiába, anyja lánya!!!:) Most pedig készen látni, tényleg jó ötlet:)))

    VálaszTörlés

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...