Rendszeres olvasók

2016. szept. 10.

Nyugodt alvás


A gyermekek többségének van kedvenc babája, rongyikája, szopókája... Bárminek is nevezzük, ezek a tárgyak megnyugtatják őket napközben és elalvás előtt is. Ilyenek lehetnek a legutóbb elkészült manókáim is.







Bármennyire is aranyosak, kedvesek ezek a játékok, nem helyettesíthetik anya, apa esti meséit. Vagyis  inkább kiegészítik egymást, a kettő együtt biztosítja a nyugodt, békés alvást a gyermekek számára. Nem mindegy azonban, hogy milyen mesét választunk esti mesének.
A családinet oldalán találtam olyan relaxációs mesét, ami ellazítja, megnyugtatja a gyermeket elalvás előtt. A relaxálás kezdeti lépéseinek Elsajátítására már az óvodás gyermekek is képesek - megtanítható. Én is alkalmaztam nap, mint nap a délelőtti játék és mozgás után. "Ábrándozásnak" neveztük, amikor minden gyermek a számára legkényelmesebb pózban lefeküdt a szőnyegre és valami nagyon jó és kellemes dologra gondolt. Persze közben valami megnyugtató, kellemes zene szólt. A végén mindenki elmesélhette néhány mondatban, hogy mire gondolt és ez miért volt kellemes a számára. Érdekes dolgok derültek ki!

A relaxációs mesét ITT olvashatjátok.



Köszönöm, hogy leírod a véleményedet!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...